Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Μουσική, Τραγούδια και ΧοροίΠολυμέσα - Multimedia

H Χορωδία του Λιμενικού Σώματος έψαλε δέκα Αναστάσιμους Ύμνουςστον Αϊ Γιώργη στην Ομορφοκκλησιά, στο Γαλάτσι

18 Μαΐου 2023

H Χορωδία του Λιμενικού Σώματος έψαλε δέκα Αναστάσιμους Ύμνουςστον Αϊ Γιώργη στην Ομορφοκκλησιά, στο Γαλάτσι

Στην πιο όμορφη εκκλησία της Αττικής, ίσως και της χώρας, στον Αϊ Γιώργη στην Ομορφοκκλησιά, στο Γαλάτσι η Χορωδία του Λιμενικού Σώματος έψαλε δέκα Αναστάσιμους Ύμνους.

https://fb.watch/kBpwdpJT-S/

Οι εξαιρετικές τοιχογραφίες, η αρχιτεκτονική και η ακουστική του ναού και οι μελωδικοί αναστάσιμοι ύμνοι δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, που σπάνια μπορεί να υπάρξει αλλά και δύσκολα να αποτυπωθεί ψηφιακά.

Σημειώνουμε ότι η Ομορφοκκλησιά είναι κτίσμα που δημιουργήθηκε στα μέσα του 12ου αιώνα, ενώ οι υπέροχες τοιχογραφίες του χρονολογούνται στα τέλη του 13ου.

Ο Βυζαντινός ναός αποτελεί μνημείο και είναι ανοιχτός από το Υπουργείο Πολιτισμού μόνο μια μέρα τον χρόνο, υπό επίβλεψη, όταν εορτάζεται η χάρη του Αγίου Γεωργίου. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ακούραστο πολυτάλαντο Μάνο Ελευθερίου από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Γαλατσίου για την άδεια και την φιλοξενία, όπως επίσης και τα 12 μέλη – στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Βυζαντινής Χορωδίας, με τον Χοράρχη Πλωτάρχη ΛΣ (Τ) Ατσαλάκη Αθανάσιο.

Κορμός της βυζαντινής μας χορωδίας ο ποιμένας του Σώματός μας ο Παπά Δημήτρης μας, ο Πλωτάρχης ΛΣ (Ι) Βαρσαμίδης Δημήτρης.