Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγητρίας από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Ηράκλειο Αττικής

31 Μαΐου 2023

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγητρίας από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Ηράκλειο Αττικής

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημος υποδοχή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Το Ιερό Θησαύρισμα κόμισε αντιπροσωπεία Πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και την υποδέχθηκε ευλαβώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στα προπύλαια του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου στη συνέχεια τελέσθηκε Δοξολογία.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Μαζί» κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον Πανάγαθο Θεό και την Μητέρα Του Κυρία Θεοτόκο και ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιο για την αγάπη του να μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας ως ευλογία στην πόλη του Ηρακλείου και στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου.

 

 

ope.gr