Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Σήμερα στην Pemptousia TV: Ο Μητροπολίτης Νουβίας μιλά για τη φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν

31 Μαΐου 2023

Σήμερα στην Pemptousia TV: Ο Μητροπολίτης Νουβίας μιλά για τη φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν

Μην χάσετε σήμερα, στις 17:05, την εκπομπή Πρόσβαση, που μεταδίδει η Pemptousia TV, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Σάββας μιλάει στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη για την φρίκη του πολέμου που βίωσε στο Σουδάν, τις ημέρες που έμεινε εγκλωβισμένος μαζί με άλλους Έλληνες αλλά και τις στιγμές που βίωσε μέχρι τον απεγκλωβισμό του, καθώς και την ελπίδα μέσα στον πόλεμο.

Δείτε ένα απόσπασμα στην Pemptousia TV:

«Όταν  μας χτύπησε ο στρατός, μας έβαλε στην άκρη στο επίκεντρο του στόχου, δηλαδή αν χτυπούσαν οι άλλοι θα χτυπούσαν εμάς. Και ήταν ένα τανκς στημένο και τα πτώματα ήταν σκόρπια δεξιά και αριστερά», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

«Κάποιοι επιβιβάστηκαν σε γαλλικά στρατιωτικά αεροπλάνα, εμείς σε γερμανικά. Κάποιοι πήγαν στο Τζιμπουτί, εμείς πήγαμε στην Ιορδανία, και από την Ιορδανία, την επόμενη μας είχαν σε έναν κάμπο όλη την νύχτα με τα κρεβάτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Από την Ιορδανία μας μετέφεραν στη Γερμανία, και μετά εκεί  ανέλαβε το ελληνικό προξενείο, τους οποίους ανθρώπους ταλαιπωρήσαμε αρκετά γιατί ήμασταν πολλά άτομα. Ήμασταν 28 άτομα. Ήμασταν πολλοί. Ο καθένας είχε τα προβλήματά του και μετά από εκεί, αφού μείναμε και έγιναν οι σχετικές διατυπώσεις ήρθαμε στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σε άλλο σημείο.