Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Νέα αντιμήνσια στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε ο Πατριάρχης Δανιήλ

15 Ιουνίου 2023

Νέα αντιμήνσια στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε ο Πατριάρχης Δανιήλ

Νέα αντιμήνσια για όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προσέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Τρίτη, 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα μοιράστηκαν στην αίθουσα Europa Christiana της Πατριαρχικής Κατοικίας, 871 αντιμήνσια, στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών του Βουκουρεστίου, του Ilfov και της Prahova, αλλά και σε ιερείς που διακονούν σε κρατικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εξήγησε τη σημασία του αντιμηνσίου και την αναγκαιότητα του για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. «Αυτά τα αντιμήνσια είναι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας, τυπωμένα σε μεταξωτό ύφασμα και δεν είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για να χωρέσουν ακόμη και σε μικρότερες Αγίες Τράπεζες», είπε.

«Τα αντιμήνσια είναι απαραίτητα γιατί μας θυμίζουν πρώτα απ’ όλα τους τάφους των μαρτύρων. Τα Ιερά Λείψανα που τοποθετούνται σε αντιμήνσια είναι αποκλειστικά λείψανα μαρτύρων», ανέφερε.

Ο Πατριάρχης είπε ότι οι εικόνες στα νέα αντιμήνσια δεν έχουν σκιές γιατί «οι ορθόδοξες εικόνες δεν έχουν σκιές, μόνο φως».

Τον Δεκέμβριο του 2021, προσφέρθηκαν 1432 αντιμήνσια σε ενορίες της ρουμανικής διασποράς.

Φωτογραφίες: basilica.ro