Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Κατά 30% αναμένεται η αύξηση των επισκεπτών στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

3 Ιουλίου 2023

Κατά 30% αναμένεται η αύξηση των επισκεπτών στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Ρεκόρ επισκεπτών συνεχίζει να καταγράφει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο μετά το άνοιγμά του καθώς παρέμενε κλειστό για ορισμένο διάστημα εξαιτίας σειράς εργασιών συντήρησης.

Η Τουρκία ως γνωστόν επενδύει στα Ορθόδοξα προσκυνήματα, τα οποία ωστόσο δεν παραλείπει να τα εργαλοιοποιεί προς επίτευξη πολιτικών στόχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σόου που έγινε στους χώρους της μονής  όταν άνοιξε εν μέρη για το κοινό τον Ιούλιο του 202ο, αλλά και στην πρόκληση με την άδεια που δόθηκε για…πάρτι! στον ιερό αυτό χώρο, μία ενέργεια η οποία προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

Αύξηση επισκεπτών 30%

Ωστόσο, το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν έχει περιθώρια να συνεχίζει να παίζει με τα μνημεία αυτά που αποτελούν καύχημα του παγκόσμιου πολιτισμού. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι για μια ακόμα καλοκαιρινή σεζόν η Παναγία Σουμελά είναι στην κορυφή της λίστας των Αράβων. Μάλιστα μέχρι τις 29 Ιουνίου οι επισκέπτες είχαν φτάσει σχεδόν τις 598.000 από την ημέρα που παραδόθηκε ολοκληρωτικά ανακαινισμένη.

Εκτίμηση των αρμοδίων, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, είναι ότι φέτος οι επισκέπτες θα είναι περισσότεροι κατά 30%, κάτι που οφείλεται και στις καμπάνιες που έχουν γίνει για την προώθηση του μνημείου.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 56.000 επισκέπτες στην Παναγία Σουμελά του Πόντου σε 5 μήνες