Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου και Παύλου στο Bristol

3 Ιουλίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου και Παύλου στο Bristol

Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, όπου και προέστη του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Συλλειτούργησαν o Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Ιερατικώς Προιστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αναστάσιος Σαλαπάτας και διακόνησε ο Αρχιδιάκονος Δρ. Γεώργιος Τσουρούς.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο παρουσία του Πρόξενου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστου Γούλα, και του Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Οδυσσέα Οδυσσέως και των τοπικών δημοτικών και κοινοτικών αρχών του Bristol, Lord Lieutenant Mrs. Peaches Golding και High Sheriff Mrs. Sharon Foster οι οποίοι επίσης χαιρέτησαν τον Σεβασμιώτατο και την Κοινότητα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Κοινότητα παρέθεσε πλούσιο εορταστικό γεύμα στον περίβολο του Ιερού Ναού ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η Εορτή Λήξης της σχολικής χρονιάς του Ελληνικού Σχολείου του Bristol που συμπεριέλαβε πρόγραμμα με θεατρικά σκετς και ελληνικούς χορούς από τους μαθητές του Δημοτικού και την απονομή των μαθητικών βραβείων για το τέλος της σχολικής χρονιάς.