Γενικά Θέματα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών

13 Ιουλίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών

Στην 94η Τελετή Αποφοίτησης – Commencement 2023 του Κολλεγίου Αθηνών παρέστη χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την τελετή βρίσκεται στην Αθήνα ενώ σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 11:30 αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Κατά την χθεσινή εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος το διοικητικό, εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην ομιλία του στους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με την ομογένεια της Αμερικής, αλλά και στη συμβολή του ελληνισμού στην αμερικανική κοινωνία.

“Η σημερινή ημέρα παιδιά μου για εσάς σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Μία αρχή με εφόδια που λάβατε από αυτό το υπέροχο σχολείο που σας οδηγεί ασφαλώς σε επιτυχίες στη ζωή σας, η οποία ζωή σας εύχομαι να είναι ευλογημένη, καρποφόρα και πλούσια σε επιτυχίες και ευτυχία”, ανέφερε προς τους αποφοίτους ο Σεβασμιώτατος.

Το Σάββατο, 1, την Κυριακή, 2 και την Παρασκευή , 7 Ιουλίου 2023, ο Δραματικός Όμιλος Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών παρουσίασε το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «Θέσπις» στη Νέα Υόρκη και στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη.

Την παράσταση στις 2 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη είχε παρακολουθήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Το έργο «Κοινός Λόγος» από τον Δραματικό Όμιλο Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών εντάσσεται στο ευρύτερο αφιέρωμα του Κολλεγίου για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, τη Mικρασιατική Καταστροφή και τη μετεγκατάσταση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα.