Γενικά Θέματα

Με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου είχε συνάντηση στο Λονδίνο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

18 Ιουλίου 2023

Με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου είχε συνάντηση στο Λονδίνο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα έγινε το πρωί στο Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος, στην αρχή της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και η συζήτηση περί των εξελίξεων στην Κύπρο, θεμάτων που άπτονται της ομογένειας και του ρόλου της Εκκλησίας, έγινε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει το πολιτικό σκέλος των επαφών του στο βρετανικό κοινοβούλιο, μετά και από τη χθεσινή πρώτη ημέρα συναντήσεων με οργανωμένα σύνολα της κυπριακής παροικίας.

Αρχικά θα έχει άτυπη συνάντηση με τον λόρδο Γουάλας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, πρώην Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Σκωτίας, ο οποίος παρακολουθεί τα της Κύπρου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών του Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λάμι και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Αλίσια Κερνς.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του θα ολοκληρωθεί το βράδυ, ξανά στο κοινοβούλιο, με την ετήσια εκδήλωση μνήμης και διαφώτισης που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ, παρουσία πολλών Βρετανών βουλευτών από όλα τα μεγάλα κόμματα.

Απόψε η εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο Δρ Κόμπος, φέρει τον τίτλο «Η Κύπρος ως περιφερειακός παίκτης: προοπτικές, προκλήσεις και εξελίξεις».