Γενικά ΘέματαΕκκλησία

ΔΙΣ: Αναμονή για το θέμα των ταυτοτήτων – Με την επίδοση υποτροφιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα

5 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΣ: Αναμονή για το θέμα των ταυτοτήτων – Με την επίδοση υποτροφιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα

Ξεκίνησε τις εργασίες της υπό τη νέα πλέον σύνθεσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ιερά Σύνοδος – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η 167η Συνοδική Περίοδος ξεκίνησε με την τέλεση της ειδικής ακολουθίας από τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος καλωσόρισε τους νέους Συνοδικούς Αρχιερείς. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας ακολούθησε η επίδοση υποτροφιών εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος σε 41 Έλληνες και 43 αλλοδαπούς φοιτητές αδελφών Εκκλησιών.

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024 ανέρχεται συνολικά σε 460.000 ευρώ.

Ταυτότητες και Τοποτηρητές

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου από τον νέο Εκπρόσωπό της ΔΙΣ, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα ο οποίος μετά την ανάγνωση του Δελτίου Τύπου με τα πεπραγμένα της πρώτης ημέρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι είναι εν εξελίξει οι εργασίες της Συνόδου και ότι αν υπάρξει κάτι νεώτερο για τις ταυτότητες τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί. Επομένως, ως προς το θέμα αυτό η πλευρά της Εκκλησίας τηρεί στάση αναμονής έως ότου υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr