Γενικά ΘέματαΕκκλησίαΕκπαίδευση

Με την ευλογία της Εκκλησίας ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο – Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους μαθητές

7 Σεπτεμβρίου 2023

Με την ευλογία της Εκκλησίας ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Κύπρο – Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους μαθητές

Να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους την σχολική χρονική χρονιά καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος μέσα από το μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου η οποία θα ξεκινήσει με την ευλογία της Εκκλησίας την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.
Παράλληλα, καλεί σε εγρήγορση για την επιβίωση στην γη των πατέρων τους, καθώς η πατρίδα εναποθέτει στους νέους και τις νέες τις ελπίδες για την απελευθέρωση από την κατοχή.

“Ζείτε σε μιαν εποχή με πολλές ευκολίες και ανέσεις για τη μάθηση”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και εφιστά την προσοχή απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τον καθημερινό “κατακλυσμό πληροφοριών”.

“Μέσα στο κλίμα αυτό της εποχής μας, πολλές φορές, ατονούν και οι πνευματικές αξίες και υπερτονίζονται οι υλικές”, τονίζει και επισημαίνει στη συνέχεια την αξία του σχολείου το οποίο “θα αναπτύξει την κριτική μας σκέψη και θα ενισχύσει τη βούλησή μας στήνοντας αναχώματα στην ισοπεδωτική τάση της εποχής. Θα στήσει μέσα στους μαθητές και την ορθά ιεραρχημένη κλίμακα των αξιών”.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr