Αστρονομία & ΑστροφυσικήΠολυμέσα - Multimedia

Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια

14 Σεπτεμβρίου 2023

Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει από τη Γη σε λίγες μέρες πριν “εξαφανιστεί” για 400 χρόνια

Ένας πράσινος κομήτης πρόκειται να περάσει από τη Γη πριν εξαφανιστεί για 400 χρόνια. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το New York Post, το οποίο αναφέρει ότι ο εν λόγω κομήτης ονομάζεται Nishimura και έχει το μέγεθος περίπου 800 μέτρων ή αλλιώς μισού μιλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Nishimura είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο της Γης για πέντε ημέρες και μπήκε στο ηλιακό μας σύστημα την Τρίτη, ενώ θα περάσει από μία ασφαλή απόσταση 78 εκατομμυρίων μιλίων μακριά, καθώς θα κατευθύνεται προς τον ήλιο.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τις έρευνες, ο κομήτης θα γίνει ξανά ορατός στο τέλος του Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή τη φορά μόνο από το νότιο ημισφαίριο. Οι άνθρωποι θα μπορούν να τον εντοπίσουν 90 λεπτά πριν την αυγή όπου και θα τον δουν να περνάει κοντά στον αστερισμό του Λέοντα.

Όπως έγινε γνωστό, αυτός ο πράσινος κομήτης θα γίνεται όλο και πιο λαμπερός κάθε μέρα καθώς πλησιάζει τον ήλιο, ενώ ο Paul Chodas της NASA δήλωσε: Θα χρειαστεί κάποιος ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον ξεχωρίσει και θα πρέπει να ξέρει που να κοιτάξει για να τον δει.

Για την ιστορία, ο Nishimura ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα.