ΑφιερώματαΓενικά Θέματα

Αφιέρωμα στον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή της Πάτμου, σήμερα στην pemptousia.tv

19 Σεπτεμβρίου 2023

Αφιέρωμα στον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή της Πάτμου, σήμερα στην pemptousia.tv

Στις 19 Σεπτεμβρίου τιμούμε την ανακομιδή των λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή της Πάτμου.

Στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερωματικά βίντεο:

Στις 16.05 την ομιλία του π. Αντύπα Νικηταρά, Προηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου με θέμα “Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής, ο πολύπλευρος”, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος ενορία.

Στις 17.30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος μιλάει για τα βιώματά του κοντά στον πνευματικό του πατέρα Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή.

Στις 18.25 ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Χύτας, Εφημέριος του Ι. Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Περαίας μιλάει για την οσιακή βιοτή του Αγίου Αμφιλοχίου του εν νήσω Πάτμω ασκήσαντος.

Στις 19.20 ο Ματθαίος Μελιανός, τ. Σχολάρχης της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής καταθέτει τις προσωπικές του μαρτυρίες και εμπειρίες από τον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τονίζοντας το χάρισμα της πνευματικής πατρότητας που διέκρινε τον Όσιο.

Στις 20.35 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνάτιος καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τα βιώματά του κοντά στον όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τονίζοντας την αποτύπωση που χάραζε στην ψυχή των ανθρώπων η μορφή του Γέροντα Αμφιλόχιου.

ope.gr