Αστρονομία & ΑστροφυσικήΓενικά ΘέματαΕκπαίδευση

Ένα κυπριακής παραγωγής τραγούδι για την ειρήνη θα σταλεί στο διάστημα

26 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα κυπριακής παραγωγής τραγούδι για την ειρήνη θα σταλεί στο διάστημα

Το «Freedom from today» κυκλοφόρησε στο Spotify σε εκτέλεση του Ε/κ Μάριου και της Τ/κ Tugce.

Ο Ελληνοκύπριος Μάριος Θεοδώρου και η Τουρκοκύπρια Tugce Beserler συνεργάστηκαν για να ερμηνεύσουν τους στίχους του Αχιλλέα Θεοδώρου, μαζί με τη συμμετοχή πολλών άλλων καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα τραγούδι για την ειρήνη, το οποίο θα σταλεί στο διάστημα.

 

Στην ανακοίνωσή τους για την κυκλοφορία του τραγουδιού ο Μάριος γράφει: «Πριν από λίγους μήνες γνώρισα την Tugce σε ένα μπαρ, δείξαμε ο ένας στον άλλο τη μουσική και τις πεποιθήσεις μας. Πέρασε καιρός και μια νέα και δημιουργική ιδέα ήρθε στο τραπέζι, θέλαμε να στείλουμε ένα τραγούδι για την ειρήνη, στο διάστημα! Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας θεώρησαν ότι ήταν μια τρελή ιδέα και για να είμαι ειλικρινής… ήταν. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το νέο μας τραγούδι “freedom from today” κυκλοφορεί στο spotify και έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί στο διάστημα με τη βοήθεια του κυρίου Χριστόδουλου Πρωτόπαπα και της hellas sat!! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους στην ομάδα που βοήθησαν στην επιτυχία αυτού του έργου».

Μάλιστα, τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βίντεο του τραγουδιού.

«Η Hellas Sat προωθώντας την ειρήνη, την κατανόηση και τη διευθέτηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, υποστήριξε την παραγωγή ενός τραγουδιού με τίτλο: “Freedom From Today” που θα ερμηνεύσουν δύο νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες. Το βίντεο κλιπ με το τραγούδι ζητείται να να σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ως μήνυμα ειρήνης από την Κύπρο. Το βίντεο θα σταλεί στο διάστημα σε ψηφιακή μορφή στον νέο δορυφόρο HELLAS SAT 5 όταν θα εκτοξευτεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Χριστόδουλου Πρωτόπαπα.

city.sigmalive.com