Γενικά Θέματα

Ρουμανίας Δανιήλ: Συνεργασία Εκκλησίας και Πανεπιστημίου για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών

28 Σεπτεμβρίου 2023

Ρουμανίας Δανιήλ: Συνεργασία Εκκλησίας και Πανεπιστημίου για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών

Το μήνυμά του για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς εξέδωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2023 ως Τιμητικό Έτος Ποιμαντικής των Ηλικιωμένων και Αναμνηστικό Έτος Υμνογράφων και Ψαλτών, ο Μακαριώτατος αναδεικνύει τη σημασία του να είναι σε κοινωνία οι γενεές μεταξύ τους.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Στην αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2023-2024, απευθύνουμε ένα μήνυμα ευλογίας σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, προσευχόμενοι στον Θεό να τους φωτίσει στη μελέτη, την έρευνα, την εμβάθυνση στις πνευματικές και επιστημονικές αξίες”, είπε στηναρχή του μηνύματός του.

Η Εκκλησία και το Σχολείο καλούνται να προσφέρουν στα παιδιά και στους νέους όχι μόνο επιστημονικές γνώσεις και μόρφωση, αλλά να τους καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλοεκτίμηση. Μαζί Εκκλησία και Πανεπιστήμιο πρέπει να εκπαιδεύουν και να βοηθούν τους σημερινούς νέους, έτσι ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να καλλιεργούν με εμπιστοσύνη και αγάπη τις αξίες της πίστης και του χριστιανικού πολιτισμού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αγία Γραφή: «Τα παιδιά να υπακούτε τους γονείς σας στο καθετί, γιατί αυτό ευχαριστεί τον Κύριο» ( Κολοσσαείς 3, 20)“, τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr