Αθλητισμός και άσκησηΠολυμέσα - Multimedia

Γυμναστική: H Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία με το άλμα «Billes II»

5 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστική: H Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία με το άλμα «Billes II»

Η κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών ολοκλήρωσε αψεγάδιαστα ένα εξαιρετικά δύσκολο άλμα κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

ΗΣιμόν Μπάιλς επέστρεψε πανηγυρικά στην πρώτη της μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πραγματοποιώντας το διπλό άλμα Yurchenko. Το άλμα, το πιο δύσκολο που έχει γίνει στη γυναικεία γυμναστική, θα ονομάζεται πλέον «Biles II».

Το εξαιρετικής δυσκολίας άλμα της Μπάιλς αρχίζει με μια στρογγυλή ώθηση και συνεχίζεται με μια διπλή τούμπα προς τα πίσω, με το σώμα διπλωμένο στη μέση και τα πόδια σε ίσια θέση.

«Το έκανε! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», δήλωσε χαμογελαστός ο Γάλλος προπονητής της, Λοράν Λάντι και πρόσθεσε: «Διαχειρίζεται τα νεύρα της, διαχειρίζεται την πίεση. Είναι υπέροχο. Οι άνθρωποι, ελπίζω, συνειδητοποιούν ότι αυτή μπορεί να είναι η μόνη φορά στη ζωή τους που θα δουν ένα άλμα όπως αυτό από μια αθλήτρια. Και είναι η ώρα να το εκτιμήσουν».

Με 25 παγκόσμια μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλον γυμναστή στην ιστορία, και επτά Ολυμπιακά μετάλλια, η Μπάιλς είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία Αμερικανίδα που έχει αγωνιστεί σε παγκόσμιους αγώνες. Πλέον έχει πέντε ασκήσεις με το όνομά της – δύο στις ασκήσεις εδάφους, δύο στο άλμα και μία στη δοκό ισορροπίας.

Πηγή: kathimerini.gr