Γενικά Θέματα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή – “Τα παιδιά αξίζουν να μεγαλώσουν σε μια αληθινή Γη της Επαγγελίας”

9 Οκτωβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα τραγικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή – “Τα παιδιά αξίζουν να μεγαλώσουν σε μια αληθινή Γη της Επαγγελίας”

Στις οδυνηρές ώρες που περνούν οι κάτοικοι στη Μέση Ανατολή οι οποίοι δοκιμάζονται από τις συνέπειες της τραγικής επίθεσης μελών της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και το Ισραήλ να κηρύσσει τον πόλεμο στην ισλαμιστική οργάνωση, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  

Ο Παναγιώτατος, σε δήλωσή του στην αγγλική γλώσσα, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και υπογραμμίζει ότι οι σκέψεις και οι προσευχές είναι στους πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται αυτές τις ώρες από τη βία, τρομοκρατημένοι από τις ιαχές, τις σειρήνες και τις εκρήξεις. Ιδιαιτέρως ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται στις αθώες ψυχές σε όλη αυτή την κατάσταση, τα παιδιά, τα οποία όπως σημειώνει: “αξίζουν να μεγαλώσουν σε μια αληθινή “Γη της Επαγγελίας”, της ειρήνης και της ευημερίας”.

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρει ότι τη βία, την οποία ορισμένες φορές οι άνθρωποι θεωρούν μέσο επίλυσης διαφορών, δεν μπορούμε ποτέ αν την δούμε ως μέρος της καλής δημιουργίας του Θεού. “Ούτε μπορούμε ποτέ να εγκρίνουμε τη χρήση βίας για την επιδίωξη της ειρήνης”, αναφέρει. 

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr