Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Πολυμέσα - MultimediaΣυνεντεύξεις

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Ας παρακαλέσουμε τον Αρχηγό της Ειρήνης να κάνει έλεος για το χώρο που έζησε”

10 Οκτωβρίου 2023

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Ας παρακαλέσουμε τον Αρχηγό της Ειρήνης να κάνει έλεος για το χώρο που έζησε”

«Έρχεται και άλλη φρίκη. Ας παρακαλέσουμε τον Αρχηγό της Ειρήνης, Αυτόν που υπηρετώ, να κάνει έλεος για το χώρο που έζησε, στα Ιεροσόλυμα, που μας έκανε την μεγάλη τιμή μετανάστης, πάμφτωχος να έρθει στην Αίγυπτο με την Αγία Οικογένεια». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μίλησε για όσα αποτρόπαια εκτυλίσσονται στο Ισραήλ και την Γάζα, στον Θάνο Σιαφάκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

«Θα δούμε πράγματα και γεγονότα που θα μας κάνουν να φτάσουμε σε μία μεγάλη απόγνωση. Αλλά σαν πνευματικός άνθρωπος, σαν διάκονος του Θεού που υπηρετώ τον αφρικανικό φτωχό κόσμο, προσεύχομαι, κάνω προσπάθειες με τις συναντήσεις που έχω και ζούμε σε μία αναμονή. Το μόνο αυτό που θέλω να συμβουλεύσω, να μη χάσουμε το κουράγιο μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα που έρχονται» είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριότατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr