Γενικά Θέματα

Κλιμακούμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή – Η σκέψη και οι προσευχές των Ορθοδόξων στραμμένες στους Αγίους Τόπους

12 Οκτωβρίου 2023

Κλιμακούμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή – Η σκέψη και οι προσευχές των Ορθοδόξων στραμμένες στους Αγίους Τόπους

Εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα από την κλιμακούμενη στρατιωτική σύρραξη στη Μέση Ανατολή με τον φόβο για κλιμάκωση των συγκρούσεων να παραμένει υψηλός. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες των ΗΠΑ, Ισραήλ, ΟΗΕ και Αιγύπτου για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, 300.00 στρατιώτες και άρματα μάχης είναι σε αναμονή για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου όλες οι υποδομές έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από το Ισραήλ.

Το ζήτημα των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής παρακολουθούν στενά και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες καθώς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Αδελφότητα βρίσκονται εντός του πεδίου των επιχειρήσεων. Όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, χρειάζεται προσευχή στον Άρχοντα την Ειρήνης, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος στα μέρη αυτά έζησε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε, τάφηκε και αναστήθηκε, έτσι ώστε να φωτίσει τους άρχοντες των Εθνών να προβούν άμεσα σε κάθε ενέργεια για να τερματισθούν αυτές οι πολεμικές συρράξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr