Γενικά ΘέματαΕόρτιοι & Πανηγυρικοί Λόγοι

Πολυαρχιερατική Αγρυπνία στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης

12 Οκτωβρίου 2023

Πολυαρχιερατική Αγρυπνία στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης

Με κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου τίμησε τον προστάτη του Άγιο ο εορτάζων Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς λόγω των συνοδικών του καθηκόντων θα εορτάσει στην επαρχία του το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Στην Ιερά Αγρυπνία με την κανονική άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν συνευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και Καστορίας κ. Καλλίνικος, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Εψηφισμένοι Επίσκοποι, Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Θεσπιών κ. Πάυλος.

Τους Αγίους Αρχιερείς πλαισίωσανκληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς και οι μοναχές της Ιεράς Αδελφότητος Παντοκράτωρος Ταώ Πεντέλης, υπό την Αγία Καθηγουμένη, Γερόντισσα Θεοφανώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr