Γενικά Θέματα

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος στο ope.gr: “Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει” – Συγκλονισμένος από το χτύπημα με αθώα θύματα στη Μονή Αγίου Πορφυρίου

20 Οκτωβρίου 2023

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος στο ope.gr: “Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει” – Συγκλονισμένος από το χτύπημα με αθώα θύματα στη Μονή Αγίου Πορφυρίου

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος κ. Αλέξιος στο ope.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη από τον βομβαρδισμό του κτιρίου της Αραβικής Κοινότητας στη Γάζα το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Ελληνορθόδοξη Μονή του Αγίου Πορφυρίου, η οποία και αυτή επλήγη από τον βομβαρδισμό της ισραηλινής αεροπορίας που άφησε πίσω νεκρούς ο αριθμός των οποίων, δυστυχώς, ώρα με την ώρα αυξάνεται. 

Μιλώντας λίγη ώρα μετά το χτύπημα στο μοναστήρι που έχει γίνει τόπος καταφυγής εδώ και μέρες για εκατοντάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος διαρκώς βρίσκεται στο πλευρό των αδελφών μας, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες και χωρίς να εγκαταλείψει ούτε για λίγο το μοναστήρι του, ανέφερε ότι “Διαρκώς ξεθάβουμε νεκρούς”.

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα λέγονται τα τελευταία 24ωρα για ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζοντας ότι ο μόνος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει είναι ο Θεός“Όλοι μας μιλούν για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πιστέψτε με ότι νιώθουμε ότι εδώ δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς και ζητάμε μόνο τη βοήθεια του Θεού. Δεν μπορεί να μας σώσει ανθρώπινο χέρι”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr