Γενικά Θέματα

Ολοκληρώθηκε το 4o Μοναστικό Συνέδριο στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος

23 Οκτωβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το 4o Μοναστικό Συνέδριο στη Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος

Στο νησί της Λευκάδας χτύπησε το περασμένο τριήμερο ο παλμός του μοναχισμού καθώς από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διεξήχθη το 4o Μοναστικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και οι κίνδυνοι της εκκοσμίκευσης», το οποίο διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συμμετείχαν πολλοί Αρχιερείς, Καθηγούμενοι, Μοναχοί και Μοναχές και κληρικοί από τις Ιερές Μητροπόλεις τις Εκκλησίας της Ελλάδος. Η κάμερα της Pemptousia TV ήταν εκεί κατά τις ημέρες εργασιών του συνεδρίου και κατέγραψε τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι οποίες θα προβληθούν προσεχώς μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Στρατονικείας κ. Στέφανος και Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του Συνεδρίου την Παρασκευή έλαβε χώρα η υποδοχή αντιγράφου Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος αυτής, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr