Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Οι ευχές για τον Πολιούχο, οι νέοι και οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας-Πολιτείας

25 Οκτωβρίου 2023

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: Οι ευχές για τον Πολιούχο, οι νέοι και οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας-Πολιτείας

Στη μεγάλη γιορτή της πόλης, αύριο του Αγίου Δημητρίου, δεν θα είναι παρών o νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και έτσι η ενθρόνισή του όπως όλα δείχνουν θα γίνει το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου, το οποίο συμπίπτει φέτος με την εορτή της Αγίας Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου).

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, ο οποίος εκλέχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου, διαδεχόμενος τον εφησυχάζοντα πλέον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο έστειλε, μέσα από το voria.gr, τις ευχές του στην πόλη και στους πιστούς και σημειώνει πως νοερά θα είναι μαζί τους.

«Θέλω να απευθυνθώ στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές του Μεγαλομάρτυρος Αγίου μας, όπως και σε κάθε κάτοικο της πόλης. Εύχομαι σε όλους να έχουν τον Προστάτη και Πολιούχο μας Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο ως πρέσβη τους ακοίμητο ενώπιον του Θεού, να εμπνέονται από την πίστη και το αγωνιστικό του φρόνημα, ώστε να μην κάμπτονται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να ζουν πάντοτε υπό την σκέπη του Θεού του Αγίου Δημητρίου στην όμορφη πόλη μας», λέει  ο κ. Φιλόθεος.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr