Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Η ΔΙΣ συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας – Οι αποφάσεις για το μήνα Νοέμβριο

2 Νοεμβρίου 2023

Η ΔΙΣ συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας – Οι αποφάσεις για το μήνα Νοέμβριο

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου για το μήνα  Νοέμβριο.

Η Δ.Ι.Σ., συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, αποφάσισε την έκδοση σχετικής Εγκυκλίου, η οποία ορίσθηκε να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Ο εν λόγω εορτασμός έχει καθορισθεί από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί τις 200.000 πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας.

Επίσης, Ασχολήθηκε με το προ δεκαπενθημέρου διεξαχθέν στην Αθήνα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση 100 ετών από την έκδοση του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ, με θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους στην Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου για την μεγάλη επιτυχία του και αποφάσισαν την αποστολή ευχαριστηρίων επιστολών στους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή μέσω Εκπροσώπων τους σε αυτό, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία το στήριξε με την παρουσία της, σε όλους τους χορηγούς, καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην πανθομολογουμένως επιτυχή έκβασή του.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr