Γενικά ΘέματαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ήχο- Τοπία: Βραδιά παραδοσιακής μουσικής από τη Μικρά Ασία

8 Νοεμβρίου 2023

Ήχο- Τοπία: Βραδιά παραδοσιακής μουσικής από τη Μικρά Ασία

Βραδιές μουσικής με το μουσικό σχήμα «Ηχο-Τοπία» παρουσιάζονται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, από τις 10 Νοεμβρίου.

Μέσα στο πλαίσιο της έκθεσης «Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22», του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η οποία φιλοξενείται στην Κύπρο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, εντάσσονται οι συγκεκριμένες βραδιές μουσικής.

Εμπνευσμένοι από τους ήχους της Κύπρου που βρίσκονται στο λόγο και τη μουσική, το μουσικό σχήμα παρουσιάσει σύγχρονη μουσική με αυθεντικές συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Μ. Ασία που ως θεματική έχουν τη σχέση και την σύνδεση του ανθρώπου με τον τόπο του.

Η μουσική τους, είναι βαθιά επηρεασμένη από την αγάπη τους για την κυπριακή κουλτούρα και προσκαλούν τους ακροατές να βιώσουν την παράδοση σαν ένα ζωντανό και εξελισσόμενο τρόπο έκφρασης.

Λευκωσία, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 8μ.μ. 22128175, Είσοδος δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση)

Συντελεστές:

Βασίλης Φιλίππου – φωνή, νέυ, κρουστά
Οδυσσέας Τουμάζου – κιθάρα
Μάριος Μενελάου – κοντραμπάσο