Γενικά Θέματα

Η ψηφιοποίηση φτάνει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά

15 Νοεμβρίου 2023

Η ψηφιοποίηση φτάνει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά

Η ψηφιοποίηση και η εφαρμογή έξυπνων προγραμμάτων δεν αφορά μόνο στον Δήμο Πάφου που φέτος είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού.

Τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μεθόδων λειτουργίας τοπικών αρχών εκμεταλλεύεται η επαρχία ακόμη και για τα πιο απομακρυσμένα σημεία της, εκμεταλλευόμενη και τα σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ.

Με την συνδρομή του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΕΤΑΠ, πολλές τοπικές αρχές σε όλα τα μέρη της επαρχίας επενδύουν τον τελευταίο χρόνο στην ψηφιοποίηση. Στα πλαίσια αυτά, υλοποιήθηκε την περίοδο αυτή ακόμη μια καινοτομία με την δημιουργία για πρώτη φορά ψηφιακού χάρτη περιοχής με πιλοτική τοποθέτηση σε κοινότητες της επαρχίας, όπως η Στενή, ο Κάθηκας και η Κρήτου Τέρρα.

Μέσα από την ψηφιοποίηση πληροφόρησης και την δημιουργία ηλεκτρονικού χάρτη παρέχεται πλέον στους επισκέπτες και όλους του χρήστες μια καινοτόμος, πλούσια, έξυπνη και διαδραστική πληροφόρηση, ενώ από την άλλη συλλέγονται σημαντικά στατιστικά στοιχεία. Οι εν λόγω χάρτες είναι βασισμένοι στους χάρτες της google, παρέχουν online πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος της κοινότητας, αδειούχα καταλύματα, κέντρα αναψυχής, σημεία θέασης και άλλα.

Οι αρμόδιοι φορείς θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της εν λόγω ενέργειας τους επόμενους μήνες ενώ παράλληλα εξετάζεται η επέκταση της και σε άλλες κοινότητες της επαρχίας.

philenews.com