Γενικά ΘέματαΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Αναχώρησε από την Αθήνα η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

16 Νοεμβρίου 2023

Αναχώρησε από την Αθήνα η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμτπης, 16 Νοεμβρίου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κλήρος και λαός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου. Πριν την αναχώρηση τελέστηκε Ιερά Παράκληση. Για έξι ημέρες χιλιάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν, σε ένα ιστορικό γεγονός για την Αθήνα, καθώς το ιερό θησαύρισμα ήρθε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα. 

Άγιος Ελευθέριος – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Η Τιμία Κάρα αναχώρησε με προορισμό το Αγρίνιο όπου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή ενώ εκεί θα παραμείνει έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Κατά την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου από την Αθήνα, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, για τη μεγάλη ευλογία να κομίσει το ιερό θησαύρισμα της πίστεως μας, το οποίο αποτέλεσε κατά την εξαήμερη παραμονή του πνευματική ανάσα για χιλιάδες πιστούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr