Γενικά ΘέματαΕκκλησίαΕκπαίδευση

Μελβούρνη: Η Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου

23 Νοεμβρίου 2023

Μελβούρνη: Η Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου

Το απόγευμα της Τρίτης, 21 Νοεμβρίου, η Ελληνορθόδοξη Ενορία της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο East Malvern της Μελβούρνης φιλοξένησε την Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας (Open Day) της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου Σύδνεϋ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί, ενώ συμπεριλαμβάνονταν σημερινοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, καθώς και απόφοιτοί της, με σκοπό να εμπνεύσουν το κοινό για να γνωρίσει τη θεολογική εκπαίδευση, παρέχοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τις θεολογικές σπουδές και μια παρουσίαση των συνολικών δραστηριοτήτων της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Σχολής, ο οποίος τόνισε ότι η μελέτη της Θεολογίας είναι τελικά μια είσοδος στη «χαρά του Κυρίου».

Στη συνέχεια, στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Καθηγητής κ. Φίλιππος Καριατλής, επεσήμανε ότι η Θεολογία δεν είναι απλώς μια ακαδημαϊκή ενασχόληση αλλά περιλαμβάνει και μια προσωπική μεταμόρφωση, καθώς ο φοιτητής προσπαθεί να συναντήσει τον ζώντα Χριστό στο ακαδημαϊκό του ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr