Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Τα δύο φύλα και οι «σεξουαλικοί προσανατολισμοί»

1 Δεκεμβρίου 2023

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Τα δύο φύλα και οι «σεξουαλικοί προσανατολισμοί»

Η πολιτεία  πρέπει να θεσπίζει νόμους με σεβασμό και στην ιδιαιτερότητα της παράδοσης του τόπου μας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος σε άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο: Τα δύο φύλα και οι «σεξουαλικοί προσανατολισμοί».

Αφορμή για το άρθρο είναι η επίκαιρες συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας, ένα θέμα απλό και πολυσύνθετο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Σεβασμιώτατος. Οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν και με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για γάμο των ομοφυλοφίλων.

“Οι νόμοι δεν πρέπει να ικανοποιούν μόνο αυθαίρετες επιλογές του καθενός”

“Οι Ποιμένες της Εκκλησίας που έχουν γνώση και της θεολογίας και των βιολογικών-ψυχολογικών και κοινωνικών επιδράσεων στον άνθρωπο, καλούνται να αντιμετωπίσουν ποιμαντικά κάθε άνθρωπο, με τα προβλήματα που τον απασχολούν. Το έργο της Εκκλησίας είναι ποιμαντικό, θεραπευτικό και όχι εισαγγελικό. Ασκούν ποιμαντική και στους κατηχουμένους και τους πιστούς, και στους αγάμους και στους εγγάμους, και στους ενθέους και στους αθέους, και στους ετεροφύλους και στους ομοφύλους”, σημειώνει ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος.

Αναφερόμενος στη θέσπιση νόμων από την πλευρά της πολιτείας, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι: “οι νόμοι που θεσπίζονται δεν πρέπει απλώς να ικανοποιούν τις αυθαίρετες επιλογές του καθενός, αλλά να συντελούν παιδαγωγικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και του κάθε ανθρώπου. Ενοείται, βεβαια, ότι η Πολιτεία πρέπει να θεσπίζη νόμους με σεβασμό και στην ιδιαιτερότητα της παράδοσης του τόπου μας”. 

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr