Γενικά Θέματα

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας: «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας»

6 Δεκεμβρίου 2023

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας: «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας»

Με τίτλο «Εκδηλώσεις Αγάπης – Στήριξη της Οικογένειας» ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέδωσε εγκύκλιο, μέσω της οποίας μεταξύ αλλων προτρέπει όλους μας να ανοίξουμε την καρδιά και τη σκέψη μας στους πάσχοντες αδελφούς. Ο Σεβασμιώτατος ,ακόμη, ανακοίνωσε ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς, θα επιδοθούν έπαινοι και θα χορηγηθούν σε ειδική τελετή οικονομικά επιδόματα σε οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

«Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς. Είναι όμως και γιορτή αγάπης. Ο Θεός από αγάπη γίνεται άνθρωπος και εμείς φιλότιμα και ευγνώμονα τη δική Του αγάπη αντανακλούμε στις μεταξύ μας σχέσεις. Αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Εκκλησία μας διενεργεί εκστρατείες και εράνους Αγάπης στρέφοντας την καρδιά και τη σκέψη μας σε όσους πάσχουν και υποφέρουν, σε όσους πεινούν και στερούνται , σε όσους ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι βαδίζουν τον ανηφορικό δρόμο της καθημερινότητας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

«Θα ήθελα, λοιπόν, να προτρέψω όλους και φέτος να κινητοποιηθούμε με ενθουσιασμό αγάπης, να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να συμβάλουμε το κατά δύναμιν στην καθιερωμένη «Εκστρατεία της Αγάπης», σε αυτήν την εκστρατεία της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Η λύση δεν βρίσκεται στους λίγους που δίνουν πολλά, αλλά στους πολλούς που όλοι μαζί συντονισμένα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr