Γενικά ΘέματαΕκκλησίαΕκπαίδευση

Βαρσοβία: Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή

6 Δεκεμβρίου 2023

Βαρσοβία: Τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή

Η εν Πολωνία Ορθόδοξη Εκκλησία εόρτασε, με το παλαιό εορτολόγιο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου/ 4 Δεκεμβρίου, τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μάλιστα πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός που βρίσκεται στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βαρσοβίας.

Την ημέρα της εορτής, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας προσευχήθηκε με τους φοιτητές και στη συνέχεια απηύθυνε λόγο. Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Επίσκοπο Χαϊνούβκα κ. Παύλο.

Το κήρυγμα εκφωνήθηκε από τον τριτοετή φοιτητή Aleksander Klinkowski, ο οποίος αναφερόμενος στα Εισόδια της Θεοτόκου, είπε μεταξύ άλλων: «Η καρδιά της Παναγίας, που εμπιστεύτηκε τον Θεό, έγινε ναός που δεν χτίστηκε από ανθρώπινα χέρια».

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας μίλησε για το θεολογικό νόημα της εορτής, εφιστώντας την προσοχή στην οντολογική της διάσταση και την άρρηκτη σύνδεση με τα θεμέλια της ορθόδοξης πίστης. μεταξύ άλλων ανέφερε ότι παρά το προπατορικό αμάρτημα, ο Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο μόνο του, και αποφάσισε να τον βοηθήσει στέλνοντας τον Υιό του – τον Ιησού Χριστό. Η Θεοτόκος έγινε όργανο της σωτηρίας του κόσμου στα χέρια του Θεού.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr