Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

O π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

7 Δεκεμβρίου 2023

O π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Με αφορμή το θέμα του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το προσεχές διάστημα, ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης φιλοξενήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» του διαδικτυακού ραδιοφώνου Pemptousia FM.

Απαντώντας στο ερώτημα, «από ποια θεολογική και ανθρωπολογική βάση φτάνουμε στην ποιμαντική αντιμετώπιση και διευθέτηση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος;», ο Καθηγητής μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τεκνοθεσία στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και για την πρόκληση που αποτελεί για την Εκκλησία και την κοινωνία.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη:

Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 6ης Δεκεμβρίου 2023:

Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM.

Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.

Βρείτε όλες τις προηγούμενες εκπομπές σε podcast στον σύνδεσμο: https://epikairothta.castos.com