Γενικά Θέματα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καταδικάζει την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου

11 Δεκεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καταδικάζει την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου

Χθες, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, έγινε δεκτός, μαζί με την συνοδεία του, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στο μητροπολιτικό μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν ευχές, επί τη ευκαιρία της προσφάτου εκλογής του ως νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτατος καταδίκασε το φαινόμενο της κατάληψης αγιορείτικων μοναστηριακών κτηρίων στο Άγιο Όρος από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και εξέφρασε την απορία του για τον λόγο μη εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων. Τόνισε δε ιδιαίτερα το γενικότερο πρόβλημα που δημιουργείται σε όλη την Εκκλησία με την ανεξέλεγκτη δράση των καταληψιών και των υποστηρικτών τους, την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την παραπλάνηση των πιστών μελών της Εκκλησίας.

Τέλος, ο Παναγιώτατος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που καταβάλει η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου για την επιστροφή του κεντρικού κτηρίου της Μονής στην κανονικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr