Γενικά Θέματα

Στον Πατριάρχη Θεόφιλο ο Προϊστάμενος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα

13 Δεκεμβρίου 2023

Στον Πατριάρχη Θεόφιλο ο Προϊστάμενος της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα

Την Δευτέραν, 28ην Νοεμβρίου/ 11ην Δεκεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε τον Προϊστάμενο της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (MISSIA), Αρχιμανδρίτη π. Βασσιανό μετά του Αρχιμανδρίτου π. Νίκωνος σε επίσκεψη.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας στους Αγίους Τόπους,  ο οποίος ανέλαβε επίσημα τη νέα του διακονία πριν λίγες ημέρες, μετέβη στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Προκαθήμενο της Σινίτιδος Εκκλησίας για τις ευχές που έστειλε με αφορμή τα Ονομαστήρια του Πατριάρχου Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου. Επίσης, απηύθυνε παράκληση προς τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο για να αποστείλει Ιεράρχη στην τελετή για τη συμπλήρωση 150 ετών από της ιδρύσεως της Ρωσικής Μονής εν Ιεριχώ, πλησίον της συκομορέας του Ζακχαίου.

Ωσαύτως ο Αρχιμανδρίτης π. Βασσιανός ζήτησε την ευλογία του Μακαριωτάτου, για να τελέσει η Ρωσική Πνευματική Αποστολή MISSIA θεία Λειτουργία στην Βασιλική της Γεννήσεως της Βηθλεέμ στις 22 Δεκεμβρίου 2023/ 4 του μηνός Ιανουαρίου 2024 εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων,  στις 25 Δεκεμβρίου 2023/7 Ιανουαρίου 2024.

ope.gr