Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΗμερολόγιο Εκδηλώσεων

Τιμή στους Σωτήρη Καραγιώργη και Κλεοπάτρα Κοτσώνη

13 Δεκεμβρίου 2023

Τιμή στους Σωτήρη Καραγιώργη και Κλεοπάτρα Κοτσώνη

Eκδήλωση απονομής τιμής στον μουσικοσυνθέτη– μαέστρο Σωτήρη Καραγιώργη και τη μουσικό- μαέστρο Κλεοπάτρα Φοινιέως- Κοτσώνη, για τη σημαντική και πολύχρονη συμβολή τους στην ανάπτυξη της μουσικής και του πολιτισμού στην πόλη της Πάφου, διοργανώνει ο Δήμος Πάφου την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για δύο πολίτες που σφράγισαν με την προσφορά τους τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης στα τελευταία 40 χρόνια, μεταξύ άλλων και στη λειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, της οποίας κατά καιρούς ηγήθηκαν αμφότεροι.

Ο Σωτήρης Καραγιώργης είναι επίσης εμπνευστής του Παγκύπριου Χορωδιακού Φεστιβάλ Πάφου που διοργανώνεται από το 1988, καθώς επίσης μαέστρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Πάφου, ο οποίος φέτος διανύει το 37ο χρόνο λειτουργίας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 6.30μ.μ. στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τραγούδια με τη συμμετοχή της Χορωδίας και της Ορχήστρας του Μουσικού Ομίλου Πάφου υπό τη διεύθυνση του Σωτήρη Καραγιώργη, της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Πάφου υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Αλεξίου, της Χορωδίας του Κέντρου Μουσικής Αγωγής Πάφου– Βίκης Χριστοδούλου υπό τη διεύθυνση της Χριστούλας Κυριάκου και τη φιλική συμμετοχή του Κούλη Θεοδώρου.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος και θα επιδώσει τα τιμητικά αντικείμενα στους τιμώμενους, τους οποίους θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αρτέμης, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός Μαίρη Χατζησοφοκλέους.

philenews.com