Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Κύπρου Γεώργιος: «Με θλίβει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκης υποχώρησε στις αξιώσεις του Τούρκου Προέδρου»

14 Δεκεμβρίου 2023

Κύπρου Γεώργιος: «Με θλίβει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκης υποχώρησε στις αξιώσεις του Τούρκου Προέδρου»

Το δράμα του κυπριακού λαού, από το 1974 και την τουρκική εισβολή μέχρι τις μέρες μας, με φωνή αγωνίας, ανέδειξε η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Πάτρα. Η αναφορά του στην έλευση της τουρκικής ηγεσίας στην Αθήνα και τις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά, στέλνοντας μηνύματα, τα οποία και θα συζητηθούν, σχετικά με την Κύπρο.

«Εμείς ζηλεύουμε όσους αναπνέουν ελεύθερο αέρα…», είπε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα νιώθω τον αέρα της ελευθερίας. Σας ζηλεύουμε πολύ όλοι εμείς οι Κύπριοι που βλέπουμε την πατρίδα μας διχοτομημένη για σχεδόν μισό αιώνα, όμως ταυτόχρονα πεισμώνουμε και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε πορεία ως Ελληνες. Οτι οφείλουμε να επιμένουμε στον εθνικό και θρησκευτικό μας στόχο και στις ρίζες μας. Ότι επιβάλλεται να είμαστε μονιασμένοι σαν κοινωνία, ενωμένοι σαν λαός και να έχουμε μια κοινή και ενιαία φωνή στη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr