Γενικά Θέματα

Η υπογεννητικότητα μαστίζει τη Θράκη – Η Εκκλησία στον αγώνα για την αντιμετώπιση του μείζονος εθνικού ζητήματος

15 Δεκεμβρίου 2023

Η υπογεννητικότητα μαστίζει τη Θράκη – Η Εκκλησία στον αγώνα για την αντιμετώπιση του μείζονος εθνικού ζητήματος

Η υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα έχει καταστεί μείζον εθνικό ζήτημα με την Εκκλησία της Ελλάδος να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπισή του φαινομένου, όχι μόνο με τον λόγο της, αλλά κυρίως με τις πράξεις της. Στο κόκκινο βρίσκεται η υπογεννητικότητα και στις ακριτικές περιοχές, με την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης να μην αποτελεί εξαίρεση καθώς τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που διενεργήθηκε το 2021 έδειξαν μείωση του πληθυσμού και στους τρεις νομούς (Ξάνθης, Ροδόπης, Αλεξανδρουπόλεως), σε σχέση με το 2011.  

Του Νικολάου Ζαΐμη

Πιστή και φέτος με την υλοποίηση πρωτοβουλίας που έχει λάβει από το 1999, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της για τον μήνα Δεκέμβριο, αποφάσισε να περιαχθεί δίσκος, κατά τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του Προγράμματος ενισχύσεως των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης που αποκτούν τρίτο τέκνο.

Η οικογένεια αποτελεί τον βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται η ελληνική κοινωνία. Αποτελεί ένα από τα θεμέλια της, το οποίο τα εισαγόμενα νέα ήθη, θέτουν σε δοκιμασία. Η Εκκλησία αντιλαμβανόμενη το πολυδιάστατο ζήτημα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, στηρίζει με κάθε της δυνατότητα την χριστιανική οικογένεια. Από το 1999 έως και σήμερα έχουν επιδοτηθεί περισσότερες από 5.000 οικογένειας και έχουν δαπανηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος περισσότερα από 23.900.000 € για τους τρίτεκνους της Θράκης.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr