ΑφιερώματαΓενικά Θέματα

Οδοιπορικό σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας

16 Δεκεμβρίου 2023

Οδοιπορικό σε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Ελλάδας

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι τόσο γνωστή όσο άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, είναι μία από αυτές τις περιοχές, των οποίων η εκθαμβωτική ομορφιά σε συνεπαίρνει αμέσως και, με κάποιο μαγικό τρόπο, σε συντροφεύει για πάντα. Αν ψάχνεις έναν εναλλακτικό προορισμό για διακοπές, σού έχουμε βρει τον ιδανικό.

Παρόλο που δεν έχω κάνει πολλά ταξίδια στη ζωή μου, πάντα πίστευα πως είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Όπως λέει άλλωστε και το (κοινότυπο πλέον) quote που βλέπεις γραμμένο σε φλυτζάνια καφέ και αναρτήσεις στο instagram: «Traveling is the only thing you buy that makes you richer (Τα ταξίδια είναι το μόνο πράγμα που αγοράζεις και σε κάνουν πλουσιότερο)».

Μετά το ταξίδι στο οποίο μάς προσκάλεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε έναν άγνωστο για εμένα προορισμό, επέστρεψα όντως πλουσιότερος. Όποτε η ζωή μάλιστα, πάει να γίνει λίγο ζόρικη, πιάνω τη σκέψη μου να ανατρέχει σε αυτά τα άκρως γραφικά τοπία που αβίαστα καταχωρίστηκαν στη νοητή λίστα του μυαλού με τις πιο γαλήνιες εικόνες.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνάντησα τοπία που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού, φιλόξενους ανθρώπους που με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου, μυρωδιές που θα μου θυμίζουν για πάντα τα σοκάκια που περπάτησα και μια νηνεμία που καθιστούσε τον χρόνο στάσιμο, παρά τη βιασύνη μας να προλάβουμε να δούμε όλα τα αξιοθέατα της Περιφέρειας.

Αλεξανδρούπολη, στο πέρασμα τριών πολιτισμών

Το ταξίδι μας ξεκίνησε στα εδάφη της Αλεξανδρούπολης, στο βορειοανατολικότερο μέρος της Ελλάδας, που συνορεύει με την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Περισσότερα στο city.sigmalive.com