Γενικά Θέματα

π. Παύλος Ντούρος: “Ο Φωτιστής & Διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός”

16 Ιανουαρίου 2024

π. Παύλος Ντούρος: “Ο Φωτιστής & Διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός”

Πρώτος ομιλητής για το έτος 2024 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Παύλος Ντούρος και διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο φωτιστής και διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Ο κ. Κων. Κορομπίλης Πρόεδρος της Σχολής ανοίγοντας την εκδήλωση εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» που τραγούδησε έξοχα και θαυμάσια τραγούδια υπό την διεύθυνση της Χοράρχη κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη εις την μνήμη του π. Λουκά Φιλοθεϊτη ο οποίος μίλησε εις την σχολή τρείς φορές. Την 21-10-1991 με θέμα: «Τι εστίν Άνθρωπος;», την 27-1-2003 με θέμα: «Από πού; Τι περιμένεις;» και την 22-3-2004 με θέμα: «Ο Σταυροαναστάσιμος βίος του Ορθόδοξου Χριστιανού». Την 4η φορά αρνήθηκε αλλά κάτι δεν τον ανάπαυε, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση αλλά δεν πρόλαβε, γιατί την 10.1.2022 κοιμήθηκε. Απευθυνθήκαμε εις τον κατά σάρκα ανεψιό του π. Παύλο ο οποίος και οφειλετικώς δέχθηκε την πρόσκληση. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι ο προστάτης Άγιος της Σχολής γονέων Κατερίνης και έχει ιδιαίτερη σημασία η αφιερωματική ομιλία για όλους εμάς.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε εις τον π. Παύλο για να αναπτύξει το θέμα. Είπε, μεταξύ άλλων: Να ποθούμε τον Χριστό και να αγωνιζόμαστε για την κάθαρση της καρδίας, έρχεται η χάρις του Κυρίου αλλάζει ο άνθρωπος βελτιώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr