Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Τόκα για τον Μάριο

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Τόκα «Μάριος Τόκας- Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του» παρουσιάζεται σε εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό.

Στην εκδήλωση, που είναι υπό την αιγίδα του δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Χρύσανθος Χρυσάνθου που είχε τη γενική επιμέλεια του βιβλίου, η φιλόλογος-συγγραφέας Μαίρη Σταυρινίδου- Ευθυμίου που έκανε τη γλωσσική επιμέλεια και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Τόκας. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Δημητρόπουλος.

Η παρουσίαση θα διανθίζεται από ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, τα οποία θα εκτελέσουν και ερμηνεύσουν κάποιοι συμμαθητές του Μάριου, οι οποίοι υπήρξαν από τους πρώτους συνεργάτες του στο καλλιτεχνικό του ξεκίνημα, από τα μαθητικά του χρόνια.

Στο βιβλίο, πέραν από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καταγράφονται γεγονότα και πτυχές του χαρακτήρα του Μάριου, καθώς και άγνωστα περιστατικά όπως τα έζησε ο συγγραφέας από τα παιδικά τους χρόνια μέχρι τον θάνατο του συνθέτη. Το βιβλίο περιέχει ακόμα αναμνήσεις που καταθέτουν φίλοι και συνεργάτες του Μάριου.

Σημειώνεται ότι την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου έκανε ο Χρήστος Αρβανίτης και τη διόρθωση η Ειρήνη Μοδέστου.

philenews.com