Γενικά Θέματα

Ερωτήσεις κομμάτων στη Βουλή και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την επίθεση στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ (ΒΙΝΤΕΟ)

19 Ιανουαρίου 2024

Ερωτήσεις κομμάτων στη Βουλή και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την επίθεση στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτριος Νατσιός, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα δημοσιεύματα του Πρακτορείου Ορθοδοξίας (ope.gr) για το τριήμερο επιθέσεων από 12-14 Ιανουαρίου 2024 με ρίψεις, ρουκετών, πυροβολισμών και λιθοβολισμών από αλλοθρήσκους εναντίον της Θεοβαδίστου Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια με άμεσο στόχο τη δολοφονία του Έλληνα Ηγουμένου, Γέροντος Ιουστίνου. 

Ο κ. Νατσιός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα μοναστήρια πρέπει να προστατευτούν και ότι πρέπει η πατρίδα να κάνει κάτι για αυτό αλλιώς θα συμβεί ό,τι έπαθε ο μετέπειτα αγιοκαταταχθής Άγιος Φιλούμενος ο οποίος ήταν προκάτοχος του Γέροντος Ιουστίνου. “Θέλουμε να ρωτήσουμε τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα; Έλληνες ορθόδοξοι μοναχοί κινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή”, είπε χαρακτηριστικά.

Προαιώνια προσκυνήματα της Ορθοδοξίας που διαφυλάχθηκαν στους σκοτεινούς αιώνες της τουρκικής σκλαβιάς απειλούνται με καταστροφή”υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Ασχολείστε με γάμους ομοφυλοφίλων και αδιαφορείτε για θέματα που κρίνετε η εθνική μας αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. Προστατέψτε τους άγρυπνους φρουρούς των Αγίων Τόπων, τους ανθρώπους μας. Σώστε τα Ιερά Προσκυνήματα”.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr