Γενικά Θέματα

Ιορδάνης ποταμός: Εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα και των απειλών για την Ορθοδοξία ο Αγιασμός των Υδάτων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

19 Ιανουαρίου 2024

Ιορδάνης ποταμός: Εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα και των απειλών για την Ορθοδοξία ο Αγιασμός των Υδάτων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού μετέβη χθες, Πέμπτη 5/18 Ιανουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος προέστη των ιερών ακολουθιών της παραμονής των Θεοφανείων, τα οποία εορτάζονται σήμερα με το παλαιό εορτολόγιο. Οι εορτασμοί του Αγίου Δωδεκαημέρου κορυφώνονται στην Αγία Γη με τον πόλεμο που συνεχίζεται στη Γάζα να επισκιάζει τους εορτασμούς καθώς ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη πραγματοποιήθηκε με περιορισμούς για τους προσκυνητές εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδα στην Ιεορυσαλήμ, κ. Δημητρίου Αγγελοσόπουλου, ο Μακαριώτατος προέστη της λιτανευτικής πομπής η οποίαμκατέληξε στην Δυτική Όχθη του Ιορδάνη όπου σε ειδική εξέδρα τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και ο Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατήλθε στα νερά του Ιορδάνη, τα οποία αγίαστηκαν δια της βαπτίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. “Αγιαζομένων των υδάτων, εψάλλετο το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε», εν χαρά και αγαλλιάσει υπό του συμμετέχοντος περιωρισμένου αριθμού προσκυνητών, λόγω της εμπολέμου καταστάσεως”, αναφέρει το Πατριαρχείο στην ανακοίνωση του.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr