Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Ημέρα πνευματικής αγαλλίασης στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

23 Ιανουαρίου 2024

Ημέρα πνευματικής αγαλλίασης στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

Χαρά και πνευματική αγαλλίαση στην Επισκοπή Μπουκόμπας για τον νέο Ιερέα π. Πορφύριο και τον νέο Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία του Κιμούλι Καράγκουε, όπου τέλεσε μαζί με την πρώτη Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξια του νέου Ναού του Αγίου Μάρκου Ευγενικού την ημέρα εορτής του Μεγάλου Ομολογητού της Ορθοδοξίας.

Ο Ναός κτίσθηκε με την ευγενική δωρεά των φίλων της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως, που ιδρύθηκε από τον μακαριστό Αρχιμ. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Ταυτόχρονα τελέσθηκε και εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Πορφυρίου. Ο νέος Ιερέας, που κατάγεται από το Κιμούλι, αναλαμβάνει πρώτος μόνιμος και τακτικός εφημέριος της Ενορίας, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια.

Στην όλη ορθόδοξη πανδαισία συμμετείχε σύσσωμος ο κλήρος-15 Ιερείς- των δύο Αρχιερατικών Περιφερειών Καράγκουε και Κυέρουας και 5 χορωδίες, που έψαλλαν και τραγούδησαν στην πολύωρη γιορτή που ακολούθησε. Οι γονείς του π. Πορφυρίου προσέφεραν εορταστικό τραπέζι αγάπης και στους χίλιους περίπου εορταστές, που κατέφθασαν με κάθε μέσο στο Κιμούλι.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr