Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Αποκαλύψεις για τη μυστική συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Μητσοτάκη

24 Ιανουαρίου 2024

Αποκαλύψεις για τη μυστική συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Μητσοτάκη

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με την πρόσφατη μυστική συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσoτάκη προέβη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην προσφώνηση του ο Μακαριώτατος δεν δίστασε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της συνάντησης μετά από την αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό η οποία όπως είπε, «από τα μέσα ενημέρωσης κακοποιήθηκε σκόπιμα για να δημιουργήσει προβλήματα» στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός τον επισκέφθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2024 και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του να φέρει σχέδιο νόμου, που θα αφορά στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος θα αποκλείει την τεκνοθεσία από παρένθετη μητέρα και θα αποβλέπει μόνο στην υιοθεσία παιδιών.

«Απάντησα στον κ. Πρωθυπουργό ότι το ζήτημα αυτό, δεν είναι θέμα ενός προσώπου, ακόμη και του Αρχιεπισκόπου, αλλά πρόταση και απόφαση όλης της Ιεραρχίας. Τίποτε περισσότερο», επισήμανε ο Μακαριώτατος ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι μετά από συζήτηση κατέληξαν στο πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι ο σύνδεσμος για την υλοποίηση ενός προγράμματος οικονομικής συμπαράστασης σε οικογένειες από μοναστήρια που δύναται να συμπαρασταθούν.

ope.gr