Γενικά Θέματα

Καλαμάτα: Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πολιούχο “Παναγία Υπαπαντή” (ΒΙΝΤΕΟ)

2 Φεβρουαρίου 2024

Καλαμάτα: Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πολιούχο “Παναγία Υπαπαντή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη πόλη της Καλαμάτας επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, με αφορμή τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της πολιούχου, Παναγίας Υπαπαντής. 

Σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατο Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε τον Μακαριώτατο. Ακολούθησε η αντιφώνηση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr