Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Τσιόδρας: Δεν είναι στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας η ονομαστική ψηφοφορία

15 Φεβρουαρίου 2024

Τσιόδρας: Δεν είναι στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας η ονομαστική ψηφοφορία

Σχετικά με την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Είπε χαρακτηριστικά «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Η νομοθετική αρμοδιότητα είναι υπόθεση της κυβέρνησης που εισηγείται, της Βουλής που αποφασίζει. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία έχει πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσει και νομίζω ότι είναι σαφές ότι το τι θα γίνει στη Βουλή είναι υπόθεση των πολιτικών. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας».

«Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει συμφωνία προφανώς της Εκκλησίας. Άλλωστε δεν είναι υπέρ του πολιτικού γάμου, ούτε των ετερόφυλων ζευγαριών, πόσο μάλλον των ομόφυλων. Ξέρω ότι ο γάμος είναι από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας, ο θρησκευτικός γάμος εννοώ και αυτόν δέχεται η Εκκλησία. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι με δεδομένο αυτό, ότι δηλαδή θα υπήρχε αντίρρηση από την πλευρά της Εκκλησίας, μέχρι σήμερα έχει κινηθεί, θα έλεγα με έναν μετριοπαθή τρόπο. Δεν είδαμε ούτε μεγάλα συλλαλητήρια, ούτε εξαλλοσύνες εκτός από μεμονωμένους ιεράρχες, λέω συνολικά για την ηγεσία της Εκκλησίας. Και βεβαίως, εκτός από αυτά τα οποία είδαμε τώρα, το να μιλάει για ονομαστική ψηφοφορία, το οποίο νομίζω ότι είναι κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητα της Εκκλησίας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

 

ope.gr