Γενικά Θέματα

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων για την Επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επιστολική ψήφο

21 Φεβρουαρίου 2024

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων για την Επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την επιστολική ψήφο

Την Επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την επιστολική ψήφο των ομογενών μας, η οποία θα τεθεί για πρώτη φορά σε ισχύ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, κοινοποίησε προς τα μέλη της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. 

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος καθώς θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο τη μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό, χωρίς να κάνουν ταξίδι προς τη μητέρα Ελλάδα για να έρθουν να ψηφίσουν.

Στην εκστρατεία ενημέρωσης έχει επιστρατευθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μας και η Εκκλησία προκειμένου να ενημερώσει τον λαό της για τη νέα αυτή διαδικασία. “Σας ζητούμε να μεταφέρετε το μήνυμα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στον τόπο όπου ζείτε και δραστηριοποιήστε για την ιστορική αυτή αλλαγή και ευκαιρία να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας”, καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αναλυτικά η Επιστολή: