Γενικά ΘέματαΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος 

6 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος 

Από το αρχείο της Πεμπτουσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού στον ιερό ναό Αγίας Φοίβης της Διακόνου στην αδελφότητα της οσίας Ξένης στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το 2017, όταν ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος μίλησε για την προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όταν είχε προσφωνήσει τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος είχε μιλήσει στην έδρα της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Οσία Ξένη»- Διακονία των κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά».

https://www.pemptousia.tv/view/b/category/Columnists/subCategory/pneymatikos_logos_ex9iu/id/h_prosfora_tis_ieras_monis_batopaidiou_AG8yF/lang/el_GR

 

Το διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία, τιμώντας την μνήμη του μακαρίου Γέροντος ανασύρει από το αρχείο του ομιλία του μακαριστού πατρός Αρχιμ. Γερβασίου Ραπτοπούλου στην εκδήλωση με θέμα: «Ανθρώπων διακονία: Τιμής χρέος προς τους ιερείς που στέκονται δίπλα στον άνθρωπο», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, στις 8 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θεολογικού Λόγου και Τέχνης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: