Άγιον ΌροςΓενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην Αθωνική Πολιτεία (ΦΩΤΟ)

14 Μαρτίου 2024

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην Αθωνική Πολιτεία (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθωνική πολιτεία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Αποστολή, Άγιον Όρος: pemptousia.gr

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αφίχθη σήμερα στον Άγιον Όρος στο λιμάνι της Δάφνης και ακολούθως μετέβη στην πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας τις Καρυές και συγκεκριμένα στο πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου όπου εψάλη δοξολογία και ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο συνοδικό της Ιεράς Επιστασίας.

Τον υποδέχθηκαν ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, με τα μέλη της Ιερά Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών.

Τον συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης και ο Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρος

Ο Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο πρόσφατο νόμο περί ισότητας των δύο φύλλων και παρότρυνε τον πρόεδρο να μην ενδώσει σε τέτοιου είδους θέματα από ισχυρούς του κόσμου ως καλός οικογενειάρχης.

Ο Πρόεδρος κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος τις Μονές Διονυσίου, Ιβήρων και Βατοπαιδίου.

Διαβάστε επίσης: Στο Άγιον Όρος από σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Το ευχαριστώ στον Ελληνικό λαό από τη Θεσσαλονίκη