Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην εκπομπή “Πρόσβαση” για “Το αλητόπαιδο του Θεού – Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης”

15 Μαρτίου 2024

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στην εκπομπή “Πρόσβαση” για “Το αλητόπαιδο του Θεού – Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης”

Άγιο της χαράς χαρακτηρίζει τον Άγιο Πορφύριο, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. «Διάβασα έναν ωραίο ορισμό για το τι είναι ο Άγιος: “Άγιος είναι εκείνος που κάνει εύκολο στους άλλους να πιστέψουν στο Θεό”. Νομίζω ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα για τον Άγιο Πορφύριο, γιατί σε αυτόν τον άνθρωπο έτρεχαν χιλιάδες άνθρωποι, επιστήμονες, απλοί άνθρωποι, καθηγητές πανεπιστημίου, φτωχοί, πλούσιοι, νέα παιδιά, επαναστατημένα παιδιά, όλοι με μεγάλες απαιτήσεις και ο Γέροντας έκανε το αδύνατο, τους έφερνε στον Χριστό που είναι το Φως και η Αλήθεια», λέει ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στη εκπομπή Πρόσβαση και τον ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μιλά με αφορμή το βιβλίου του «Το αλητόπαιδο του Θεού – Ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης». Το βιβλίο απευθύνεται στα νέα παιδιά και όχι μόνο και επιχειρεί μία σκιαγράφηση της θαυμαστής ζωής και πολιτείας του Αγίου, που παραμένει μία ζωντανή μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο.

Πατήστε στο περιεχόμενο για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: