Γενικά Θέματα

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

26 Μαρτίου 2024

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Τα συλλυπητήρια της Σιωνίτιδος Εκκλησίας προς την Εκκλησία της Ρωσίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, με αφορμή την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 139 άνθρωποι. 

“Με πόνο καρδιάς εκφράζουμε προς τη Μακαριώτητά Σας τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μουσικής  εκδήλωσης στο Krasnogorsk της περιοχής της Μόσχας, η οποία προκάλεσε το θάνατο και τραυματισμό αθώων ανθρώπων”, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

“Προσευχόμαστε θερμά στον Κύριο και Θεό και στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, να αναπαύσει τις ψυχές των δολοφονημένων αδελφών μας στη γη των ζωντανών με τους δίκαιους και ευλαβείς, να θεραπεύσει τους τραυματίες”, σημειώνει.

Η Ρωσία, συνεχίζει να θρηνεί για τους -ως τώρα- 139 νεκρούς και «βράζει» από οργή. Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Την θλίψη τους και την αμέριστη συμπαράσταση προς τον Ρωσικό λαό εξέφρασαν Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Διαβάστε επίσης: 

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιοχείας Ιωάννη προς τον Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σερβίας Πορφυρίου προς Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συγκλονισμένος ο Πατριάρχης Κύριλλος για το μακελειό στη Μόσχα

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – “Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος”